2008 m. gegužės 16 d., penktadienis

GamesWorkshop

Kadangi jau susilaukiau nemaža kritikos dėl nuomonės apie GW, kuri nevisai atitiko faktą, nusprendžiau pirmiausiai parašyti ką aš iš tikro mastau apie GW.
Pirmiausiai pliusai. Kadangi GW jau turi nemažą stažą savo srity, visų leidžiamų žaidimų taisyklės yra geros. Nors kaip ir visur klaidų atsirandą, bet jos greitai šalinamos erratomis ir pan.
Labai galingas, gilus ir įdomus fluffas, kiekviena rasė su savo istorija ir charakterio savybėmis, beje dėl šito aspekto jau nekartą galvojau pradėti žaisti WH40k. Vienu žodžiu geeko džiaugsmas.
Dabar vidutiniai dalykai. MINIATIŪROS. Gerai daug kas sakys: „skonio reikalas“, sutinku, bet GW pastaruoju metu leidžia arba vidutines miniatiūras arba žiaurias. Detalumas palyginus su pvz. Prancūzų miniatiūromis prastas. Jų action pozos vidutinės. Vienu žodžiu GW reikėtu susigrąžinti senuosius savo skulptorius, kurie dabar kuria žymiai geresnes miniatiūras už leidžiamas GW.
Nu ir galiausiai ze EVIL side of GW. Gal kam ir nekelia nuostabos uberinės produktų kainos, tiksliau sumos reikalingos normaliam žaidimui. Taipogi editionu perleidinėjimas, ačiū belenkam, kad jos dar išeina ne taip dažnai kaip kokių TCG žaidimų.
Suma sumarum – vidutiniškai atrodantis wargeimas su gerom taisyklėm ir geru backgroundu, kuris išmelš nemažą dalį pinigų už kuriuos galėtumėte nupirkti gėlių panelei, močiutei, tetai, mamai, sesei ir tėčiui.

9 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Pirmiausia dėl GW miniatiūrų detalumo ir dinamiškumo trūkumo:
a) Warhammeris yra žaidimas armijomis ir unitais. Kai stovi 15-30 miniatiūrų viename būryje joms nereikia tiek detalumo, kiek atskiriems charams. taipogi jų niekaip nebūtų galima sustatyti į unitus, jei pozos būtų per daug dinamiškos. Tarkim kokiam Confrontation, kiek supratau, užtenka ~20 miniatiūrų vidutiniam mūšiui. Warhammeriui jų reikia ~100. Natūralu, kad neskiriama tiek detalumo kiek atskiriems individams.
b) Warhammerio charai yra ne ką mažiau detalūs nei prancūzų miniatiūros. Ale stilius skiriasi gerokai.

Antra. Dėl kainos yra tiesa, tačiau... Niekas neverčia pirktis daug. Gali susidaryti +- universalią armiją, ją susipirkt ir žaist. O papildomi pirkiniai tiesiog atveria daaaug daaaug taktinių galimybių :)

Unknown rašė...

Todėl ir rašiau normaliai žaisti reikalinga suma didelė o normalus žaidimas prasideda kai gali susideti minimum 3 armijos variacijas ir su jom turėti tokius pat šansus laimėti kaip priešininkas.

O išvaizda spresk pats pirmas linkas GW antras prancuzu abudu to pačio stiliaus.
http://img.photobucket.com/albums/v419/whitedragonLT/slayerlord-dragon1.gif
http://img.photobucket.com/albums/v419/whitedragonLT/aow01.jpg

Anonimiškas rašė...

Na, tai WH yra armijų žaidimas. Jei domina gaujų karai - prašau, žaisk kitus skirmish tipo žaidimus ir nereikės tiek daug išlaidų (ar investicijų :) )
AoW kartais ne Ispanų yra?..
Bet kokiu atveju, kiek supratau figūrėlės kuriamos skirmish tipo žaidimui, kur jų reikės keliolika maximum.
O apie tai kuom skiriasi figūrėlių gamyba masiniam ir minimaliam wargeimui, jau rašiau anksčiau. :)

magyar rašė...

Nemanau, kad GW figurelem truksta detalumo. Ju plastic kitai kaip tik atrodo labai detalus ir labai geros kokybes kaip plastikiniai (bent jau imperijos swordsmanai ir crossbowmenai tikrai atrodo puikiai, teko laikyti juos rankose). Noreciau, kad ir Rackhamas galetu pasiulyti kazka
panasaus, kazkokius upgrade/alternative kitus pre-painted figurelems.
Diskutuotinas dalykas - pats GW figureliu dizainas, kuris is esmes nesikeicia jau daugeli metu. Bet velgi, tai - tarytum trademark'as. Nesakysiu, kad tai skonio reikalas, taip nera, nes as kalbu dizaina is pagrindu.

Kaina. Kaina yra palyginti nebloga uz tai ka gauni unit boxuose, na nebent isskyrus tai, kad gauni plastmase. Daug bitsu, interchangeable stuff. Tai yra GW stiprybe.

Kita GW stiprybe - intelectual property ir nerealiai gerai isvystytas fluffas.

Noredamas islaikyti neutralesne pozicija, tiesiog ivardinsiu kelias problemas kurias turetu isspresti GW:

1) Sukurti rimtus ir gerai palaikomus WH ir WH40K skirmish zaidimus, kurie butu gateway i dideliu mastu musiu zaidimus, arba padaryti WH ir WH40K scaleable, kad zmones galetu aptureti panasaus lygio fun, zaisdami nesvarbu uz kiek tasku. Visokie combat patrol'ai yra ne tai ko reikia.

2) Atsisakyti ydingos unitu vertes recyclinimo ir apskritai unitu recyclinimo politikos. Kaip viena tokiu pavyzdziu nurodyciau goblin spider rideriu sugrizima, po nebuvimo 5-ame ar 6-ame leidime.

3) Atsisakyti daugelio apribojimu dirbant su GW IP (intelectual property). Nezinau kokia situacija dabar, taciau dar nesenai visiems nepriklausomiems distributoriams buvo draudziama savo online shopuose rodyti GW figureliu image'us darytus paciu GW. Taip pat buvo uzbaninta megejisko Vokietijos GW fanu WH40K filmo gamyba, nes jie neturejo teisiu i GW IP.

4) Reikia stipriu, rimtu, moderniu taisykliu update'u, o ne eiliniu editionu su kosmetiniais pakeitimais. Arba totalaus rework'o. Suprantu, kad gali salygoti dideles fanbase dalies praradima, taciau esu tikras, kad tai taip pat gali sugrazinti didele dali jau prarastu ir padidinti nauju kieki.

Tikiuosi pavyko objektyviai issakyti pastabas.

P.S. Confrontation su Age of Ragnarok isleidimu taip pat izengia i armiju mushiu rinka.

Unknown rašė...

as kalbu lygindamas du herojus nesvarbu ar tai skirmish ar tai army geimai. Aš niekados nelyginu paprasto kareivuko iš burio su kito geimo herojumi.
Pateikes du pavyzdzius vienodo stiliaus miniatiuru HEROJU as paneigiau tavo termina kad GW herojai nenusileidzia detalumu ir groziu. O tu skaitydamas matai tik tuos zodzius kuriu tau reikia. As cia nelyginau GW su kokiu kitu skirmish geimu ir kainos as nelyginau su jokiais skirmish geimais o pagal tave iseina kad jei GW kuria army geima o ne skirmish tai jam atleistina nedetalumas ir pan nes HERO stoves tarp buriu ir bus netaip gerai matomas. Prasyciau neskaityti to ko neparasiau, bet tau noretusi kad buciau parases.

PS kaip rasiau anksciau jei turi savo nuomone ir kritika as tave uz tai gerbiu ir anonimiskumas cia tikrai nebutinas ;)

PSS Mano pirmasis ir keli sekantis straipsniai bubo planuoti ne apie GW bet jusu visu isankstine nuomone mane paprasciausiai isprovokavo parasyti sy straipsni.

Anonimiškas rašė...

Visų pirma apie tuos du slayerius - būtent tas GW slayeris yra viena prasčiausių dwarfų charackterių miniatiūtrų, tuo tarpu antrasis yra sukurtas Felix'o Paniagua'os, mano nuomone turbūt vieno geriausių miniatiūrų skulptoriaus, darbas, jo darbams sunkiai kas prilygs (beje jis yra buvęs GW skulptorius, jo dwarf lordas yra mano megstamiausias Warhammerio dwarfas http://uk.games-workshop.com/storefront/newimage.asp?Size=A&Img=256109). Dalis GW miniatiūrų (Įskaitant ir naujas) yra tikrai įspūdingos (primenų kad kalbu grynai savo nuomone), dalis yra neblogos, bet dalis iš tikrūjų liūdnai atrodo, ir miniatiūros yra pagrindinis dalykas patraukęs mane prie WHFB, ir miniatiūra nebūtinai turi būti detali ar kažkioje super duper akrobatinėje dinamiškoje action posoje kad ji būti gera, man svarbiau miniatiūros "charakteris", ir tikrai nemažai GW miniatiūrųjį "pagauna", pavyzdžiui kad ir šitas fruktas http://uk.games-workshop.com/warhammer/25miniatures/images/chaos_dwarfs_lords_lg.jpg nei jis išskirtinai detalus, nei jis action pozoje, bet (vėlgi tik man) yra labi įspūdingas modelis.

Anonimiškas rašė...

Frantic 10balu

Unknown rašė...

Tai jus pagaliau paskaitykit ka patys rasot auksciau. 1 nelygink hero su pestininku, taip ir padariau 2 nelygink savo geimo ir WH dėl stiliaus, taip ir padariau 3 tai cia isrinkai lieviausia WH miniatiura ir ligini su buvusio GW skulptoriaus GERIAUSIU darbu, as ir rasiau kad is GW isejo geriausi ir dabar leidziamos daugiausiai vidutiniskai atrodancios miniatiuros, nemanau kad tas slayeris ira vienintelis prastai atrodantis visame GW [beje tie visi slayeriai nekaip atrodo]

Unknown rašė...

Ir beja del chaos dwarfo mmm kazkaip nepamenu tokios armijos ar army booko WHFB turbut GW juos dar tobulina ir nepraejus 10 metu isleis tokia oficialia armija kuria galesim zaisti [ironija]