2008 m. gegužės 20 d., antradienis

Kolekciniai miniatūrų žaidimai

Nusprendžiau truputi atitolt nuo TRUE wargeimų ir parašyt apie greit išeisiančius, konkurentus, miniatiūrų žaidimus. Tokios gigantės kaip Fantasy Flight Games [FFG] ir Upper Deck Entertainment [UDE] greit paleis į rinką labai konkurencingus projektus. FFG - Mutant Chronicles Collectible Miniatures Game, o UDE - World of WarCraft Miniatures Game. Šie žaidimai skiriasi nuo WG tuo, kad tu nematai ką tu perki. Kaip ir kolekcinių kortų žaidimuose gauni retas, mažiau retas ir dažnas miniatūras. Jos yra prastesnės išvaizdos nei įprastų WG, plastmasinės ir nudažytos.
Kas gerai:
Mutant Chronicles – fanų senai lauktas žaidimas, nes pastarieji visi yra kaip ir užsilenkę. Miniatiūros gražios ir didelės [54mm], kaip tokio tipo žaidimui gerai atrodančios ir neblogai nudažytos. Pirmame leidime bus 4 frakcijos [Algeroth, Bauhaus, The Brotherhood, Capitol] Kovoms naudojama modifikuota Descent stalo žaidimo sistema su specialiais kauliukais.
World of Warcraft – pasaulinė WoWiada atėjo ir į miniatiūrų žaidimus, išleidžiama tik rudenį todėl pakankamai mažai info apie jį. Labai gerai atrodančios [42mm], gražiai padažytos, trijų frakcijų [Aliance, Horde, Monster] figurėlės. Herojai paimti iš WoW kortų žaidimo. O vienu žodžiu tariant WARCRAFT.
Kas ne taip gerai:
Miniatiūros nelabai pritaikomos kitoms sistemos dėl savo aukščio. Tu nematai ką gausi, o tai jau yra labai blogai nes kainos žiaurios. WoW nori už papildymą 15$ kur bus 3 miniatiūros, MC nori 19,95$ už 4 miniatiūras.
Palandžiojus po neta supratau kad šie projektai turėtų didžiulį pasisekimą jei būtų paprasti WG, bet šiuo atveju beveik niekas nesiruošia pirkti katę maiše, kai dar be to nesenai užsilenkė tokio tipo Wizards of the coast žaidimas Dreamblade.

9 komentarai:

magyar rašė...

Asmeniskai as pats pagaliau nersiu i collectible miniatures. Pradesiu nuo Mutant Chronicles CMG. Pagrindiniai motyvai: pre-painted, man patinkancios figureles (BAUHAUS!!!), Mutant Chronicles pasaulis mane zavi nuo senu laiku, labai flexibili armiju sudarymo sistema. Be to zaidimui nereiks gaminti terraino, viskas vyks ant zaidimo lentos. Pradziai imsiu starter set'a, o paskui kelis Bauhaus boosterius.

P.S. Nesenai isigyjau out of printini Warzone, Mutant Chronicles figureliu zaidima. Geris vienok. Starteryje - 40 imperial ir 40 bauhaus figureliu. Galbut kada nors su jais paproxinsiu Imperial Guardus.

Anonimiškas rašė...

Dar ir tokiu velniavu yra, nu jau nemanau kad leisiu pinigus del tokiu dalyku.Kai prasideda kalba apie figureles ash noriu zhinoti ka perku :]

Anonimiškas rašė...

Siaip jau yra daugiau Wargames kur figureles parduodama 'boosteruose"
Gan popularus yra Dungeons and Dragons miniature game ir 'Axis and allies' miniature game. Ziurint i Collectible card game sekmes , collectable miniature games irgi turi savo rinka.

Unknown rašė...

bet lietuvai tai sunkiau ikandama del labai dideliu kainu uz tai kad net nezinosi ka gausi. mazai zmoniu pasyrasys ant tokios aferos. O del DnD miniatiuras tai jos tikrai neblogos

Anonimiškas rašė...

Nevisai sutinku. Paziurek kiek zmoniu perka kortu boosteriu. Ten lygai ta pati situacija. Tu perki kortos bet nezinei ar jie tau reikalinga ar ne.

Unknown rašė...

Lietuvoje yra givi gal du TCG tai VTM ir magic, kurie turi sena fanbase o toks kaip WoW paime ir uzsilenke nes nebuvo perdauk organizuojamas [my bad], o kad lietuviai uz didelius pinigus kates maise nepirks. Juk boosteriai TCG kainuoja apie 12lt o ne 45lt ir ten gauni 15 ar pan kortu o ne 3 ar 4 miniatiuras

magyar rašė...

Jo, is tiesu, VTM ir Magic fanbase'ai Lietuvoje gyvuoja jau senai ir turi pakankamai gilias tradicijas. Kitas reikalas - CMG. Tradiciju Lietuvoje beveik neturi. Antras dalykas, paskaiciuokim kokie sansasi yra gauti norima (arba siaip nebloga) figurele, perkant CMG boosteri ir kokie sansai gauti norima (arba nebloga nauja) korta perkant kad ir Magic boosteri. Beje, TCG boosterio ir kaina gerokai mazesne.
Trecias ir svarbiausias dalykas. Milziniska konkurencija tarp CMG zaidimu. Ju jau ir taip yra pakankamai - Wizard'ai, Clix'ai, Mechwarrior, Heroscape, nesenai uzsilenke Dreamblade. Ateina nauji - Mutant Chronicles CMG, WoW, nereikia pamirsti ir Privateer Press'o "Monsterpocalypse". Taip kad nebloga koshe laukia, bet... kita vertus, kuo didesne konkurencija, tuo geriau mums, geimeriams.
Bet kuriuo atveju, Mutant Chronicles nebus pirmas ir paskutinis CMG zaidimas kuri as isbandysiu. Turiu dar pretendentu. Bet ties WoW as tikrai supasuosiu. Vien del to kad man nepatinka kompiuteriniu geimu franshize.

Anonimiškas rašė...

Del kainos tikrai sutinku kad 15 $ uz 3 figureles ir 20 $ uz 4 figureles palyginus su Dungeon and Dragons (45 Lt uz 8 figureles) gan brangokai.
Bet is kitos puses WoW turi savo Fanbase ir gal atrodo kad WoW CCG patire fiasko Lietuvoje, is kitos puses vis del to yra nemazai zaideju.

Frantic rašė...

Yra didelis skirtumas tarp CMG ir CCG. Mane bent jau prie Magic'o traukia ne tai kad jis kolekcionuojamas, o jo taisyklės, kortų įvairovė ir patogus transportavimas, ir apskritai dauguma rimtesnių Magic'o žaidėjų boosterius perka tik Limited'ui, o šiaip kortas perka single'ais (ir iš kitų žaidėjų, ir iš internetinių parduotuvių, u-sienyje ir iš hobby shop'ų). Collectable faktorius reikalingas tam kad kortų žaidimas neštų pelną ir būtų apyvarta, kai Wargame'ai tą apyvartą ir taip turi. Bet vėlgi tai skonio (ir piniginės storio) reikalas, tačiau mano nuomone bent jau Lietuvoje CMG sunkiai prigis (nors tokius dalykus sunku prognozuoti).