2008 m. gegužės 22 d., ketvirtadienis

Give me a paper and glue

Šiandien nusprendžiau parašyt apie mūsų mažuosius draugus, pigiuosius wargeimus. Jie dažniausiai būna popierinio pagrindo [standartinis stalo žaidimų kartonas ir pan.], jie turi panašias taisykles kaip ir kiti wargeimai, o kas svarbiausia tu išleisi 10 kart mažiau pinigų, kuriuos galėsi išleisti naudingesniems dalykams [žr. Straipsnelį apie GW]. Tačiau mano nuomone tokie produktai yra skirti pradžiai, įsivažiavimui į WG sistemą. Nes nėra nieko maloniau nei stebėti kaip vienas stambus orkas išpjauna lot of punny elfų.
Pirmiausiai WHFB labai primenantis projektas Battleground Fantasy Warfare. Turintis 8, beveik klasikines armijas. Būrius atvaizduoja kartoninės stačiakampes kortelės, padengtos plėvele. Karių praradimą žymi tiesiai ant kortelės nuvalomu markeriu, tam skirtoje vietoje. Taktine prasme mažai nusileidžiantis kitiem tokio tipo žaidimams. Taupantiems arba dar neapsisprendusiems dėl WG [žaisti ar nežaisti] žmonėms puikus gaminys pakeisiantis bet kokį fantasy miniatiūrų WG.
Kaina vienos armijos apie 15$. Su galimybe dasipirkti non-random boosterių ir taip papildyti savo armijos gretas.
Sekantis nevisai WG, o tiksliau stalo žaidimas Frontiers. Jis sukasi ateities pasauly, kur kariauja dvi pusės, robotai ir žmonės. Pati žaidimo sistema stipriai primena standartini pusiau skirmish WG. Kadangi tai yra stalo žaidimas, visus efektu žymi spalvoti kartono gabaliukai. Žaidimas turintis potencialą, bet kol kas jo viso neišnaudojantis dėl unitų stygiaus, kas tikrai bus ištaisyta su ateisiančiais praplėtimais [expancionais]. Kaina apie 20$.
Galiausiai Wormhole. Kosminių laivų WG kuris skiriasi nuo minėtų aukščiau tuo, kad tu gauni skaitmenini žaidimo variantą, kurį tau reikės atsispausdinti ir suklijuoti. Šis žaidimas lenkia aukščiau aprašytus tuo, kad modeliai susiklijuoja 3D. Naudojant storesnį popierių ir gerą spalvotą printerį gaunasi labai neblogi modeliai. Antras labai didelis pranašumas tai galimybė visą laiką atsinaujinti armiją, susidėvėjo ar užsimanei didesnės armijos, prašau spausdink į sveikatą. Vienintelis minusas, Tau reikia turėti spalvotą printerį ar pažinoti ką nors kuris jį turi, nes printerio pirkimas tau kainuos daugiau nei normalaus WG miniatiūros. Beje greitu laiku išeis kažkas panašaus fantasy, modern ir horror stiliukais. Kaina 25$.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Na printeris bet kokiu atveju yra kur kas pigesnis nei normali WHFB armija :D
O siaip jokios kortos ar 3d popieriniai modeliai neatstos miniatiūrų žavesio.

Dabar kalbant apie BFW, teko kažkiek čiupinėt šitą žaidimą. Na, labai didelio įspūdžio nepaliko. Kodėl:
a) Visi untiai visada yra tokio paties dydžio, negalima varijuoti karių skaičiumi.
b) Visi unitai yra tokios pačios formacijos, negalima dėl to atlikti įvairių taktinių manevrų.
c) Nėra herojų. Blin, koks fantasy be super duper užturbintų herojų?.. :D
d) Na ir, aišku, kad vaizdas ant stalo yra gana nykokas palyginus su miniatiūrų žaidimais.

O pliusai yra tokie, kad šitą žaidimą galima nusivežti bet kur ir bet kada. Jis nereikalauja nei specialių lagaminų pervežimui, nei papildomo, daug vietos užimančio terraino, nei baisaus ploto pačiam žaidimui. Laisvai galima žaist ant virtuvės stalo :)
O ir taisyklės yra su kur kas mažiau vingrybių ir neaiškių vietų bei didieji miniatiūrų wargeimai.

Taigi, jei esat priklausomas nuo wargeimų, ir negalit jų atsisakyt, net kai savaitei išvažiuojat prie jūros, tada verta pamastyti apie BFW pirkimą ;)

magyar rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
magyar rašė...

OK. Kadangi as dziaugiuosi, kad ant LT atsirado pirmas blogas apie wargeiminga (subjektyvus :D), tai kaip ir privaloma pakomentuoti.

Turiu paantrinti, pirmam komentarui. As zaidziu figureliu zaidimus del figureliu. Visada renkuosi ne ta armija, kuri man tiktu pagal zaidybini stiliu ir niekada nestudijuoju taisykliu is anksto. As perku ta armija kurios figureles man patinka labiausiai. As zaidziu miniatiuru zaidimus del figureliu. Zinoma, yra taisykliu ar kompaniju politikos aspektai, kurie neprivers manes zaisti vieno ar kito zaidimo, taciau... Taciau svarbiausia yra figureliu grozis :).

Vienintelis zaidimas kuri as buciau linkes isbandyti - Wormhole. Nes jo popieriniai modeliai yra arciausiai link figureliu.